• +36 27 389 533
  • titkarsag@szodiskola.hu
  • 2134 Sződ, Ady Endre utca 2.
Alapítványi hírek
Tájékoztató beszámoló az alapítvány munkájáról 1

Tájékoztató beszámoló az alapítvány munkájáról 1

A koronavírus járvány okozta nehézségekhez alapítványunk is próbált alkalmazkodni és különböző online fórumokon igyekeztünk munkánkat folytatni. Ez idő alatt folyamatosan kapcsolatot tartottunk egymással, valamint az iskola vezetőségével is, és a felmerülő problémák, melyet az online oktatásra való hirtelen átállás okozott, megoldásában igyekeztünk segítségre lenni. Április folyamán 5 db laptopot szereztünk be és adtuk át használatba az iskolának ezzel is segítve a távoktatás formájában történő tanítást. A járvány megelőzésében is igyekszünk szerepet vállalni ezért 2 db automata kézfertőtlenítő adagolót vásároltunk és telepítünk le az első, valamint a hátsó bejárathoz. Ezeket az eszközöket megrendeltük, kiszállításuk folyamatban van, napokon belül kikerülnek a helyükre.

Immár hagyománnyá vált, hogy a 8. osztályosok tanév végi búcsúkirándulását 5.000 Ft/fő összeggel támogatjuk. Idén a kirándulás ugyan elmaradt, de a támogatás átadásra került. Az összeg egy részéből könyvutalványt kaptak a ballagó diákok, a másik részét egy ballagási party szervezésére fordították a veszélyhelyzet elmúlását követően.

Régebb óta volt tervbe véve, hogy valamilyen módon dekoráljuk az iskola lépcsőit. Hosszas előkészületek után arra a döntésre jutottunk, hogy a magyar történelem fontosabb eseményei kerüljenek a lépcsőfokokra. Ezáltal nem csak dekoratív lett, hanem fontos információ hordozóvá is vált a felület, így megkönnyítheti a tanulási folyamatot, többlet motivációt adhat a történelem tanulásához is. Ezúton szeretnénk megköszönni Bogdán Gyöngyvér kuratóriumi tagnak, valamint Csomár Gábornak, hogy munkájukkal hozzájárultak terveink megvalósításához.

A nyár folyamán került az alapítvány bankszámlájára az 650.000 Ft-os összeg, amit korábban 15 fő iskolai dolgozó (Abay-Nemes Anna, Boros Attiláné, Farkasné Haraszti Ildikó, Fleischinger Anna Beáta, Gombai Erzsébet, Hutás László, Kalmárné Vravuska Veronika, Kas Erika, Kis Csaba István, Körmendi-Vas Zsuzsanna, Márgusné Czinege Tünde, Szilas-Dohányos Ágnes, Sztrehárszkiné Gyetvai Mária, Terman Orsolya, Vass Marianna) valamint egy cég ajánlott fel az alapítvány javára. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani nekik.

Most kaptuk a hírt, hogy a 2019. évi személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból 317.984 Ft-ot utal át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közalapítványunk számlájára szeptember végéig. Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik adójuk 1%-ával támogattak minket közös céljaink elérésében.

A járványhelyzet miatt nehéz időszak előtt állunk, mindennapjainkat erőteljesen befolyásolja a kialakult helyzet, nem könnyű hosszabb távon tervezni. Mindezek mellett eltökéltek vagyunk, és törekszünk arra, hogy az évek alatt rendszeressé vált támogatásainkat, programjainkat valamilyen formában megvalósíthassuk a járvány ideje alatt is (Mikulás program, Adventi forgatag, farsangi rendezvény, iskolai bál megszervezése és támogatása, osztálykirándulások támogatása, Hunyadi torna, gyereknap).

Továbbra is arra szeretnénk bátorítani a kedves szülőket, tanárokat, gyerekeket, lakosokat, hogy keressenek minket kérdéseikkel, észrevételeikkel akár személyesen akár elérhetőségeink bármelyikén. Várjuk ötleteiket, javaslataikat személyesen, telefonon (iskola titkárságán) vagy e-mailben az alapitvany@hunyadisi.hu címre.

Végezetül ismételten szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik munkájukkal, támogatásukkal segítik alapítványunkat közös céljaink elérésében. Bízunk benne, hogy továbbra is számíthatunk rájuk, illetve reméljük, hogy támogatóink köre tovább bővül.

Juhász Sándor
Sződ Község Iskola Oktatásáért Közalapítvány
kuratóriumi elnök

Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítvány

adószám: 18684072-1-13

 


Fatal error: Cannot redeclare d() (previously declared in C:\inetpub\wwwroot\hunyadisi.hu\wp-content\themes\bizberg\footer.php:2) in C:\inetpub\wwwroot\hunyadisi.hu\wp-content\themes\bizberg\footer.php on line 30