Támogassa Ön is a Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítványt adója 1%-ával


KRÉTA e-Napló

KRÉTA e-Ügyintézés

1%-os felajánlás

Mit kell tennie az adója 1%-ának a felajánlásához?

A civilszervezetek számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek.

  1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nek, vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot.
  1. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
  1. Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2014. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az APEH (NAV) oldaláról. Az adó 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet május 20-ig. Kérjük, írja be Alapítványunk adószámát: 18684072-1-13
  1. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve kérünk aláírni) vagy elektronikus formában.

 

Felajánlás menete lépésről-lépésre:

  1. Kérjük töltse le és nyomtassa ki az adó 1%-áról szóló nyilatkozatát. Ide kattintva töltheti le a nyomtatványt!.
  1. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
  1. Juttassa el munkáltatójához vagy a NAV-hoz (APEH-hez)!
  1. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély a bevallási csomag “perforált” ívén tudja az adó 1% felajánlását megtenni.

Korábbi 1%-os felajánlások