Támogassa Ön is a Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítványt adója 1%-ával


KRÉTA e-Napló

KRÉTA e-Ügyintézés

DIGITÁLIS TÉMAHÉT

Iskolánkban lezajlott az első DIGITÁLIS TÉMAHÉT. A tapasztalatokat Gabi néni foglalta össze:

Iskolánk idén először csatlakozott a Digitális Témahét rendezvényhez, melynek időpontja 2020. március 23-27. volt, ám ezt a kialakult helyzet miatt a digitális oktatást egy héttel hamarabb kezdtük és még mindig tart. Már a nevezés pillanatában elkezdtük a háttérmunkákat, megbeszéltük tanulóinkkal a teendőket és öt projektet terveztünk megvalósítani.

A két negyedik osztályunk a „Mitől fut a futóbab?” projektcsomag megvalósításához elültették a babokat, gondozták azokat, és dokumentálták a fejlődésüket. Az iskola bezárása sajnos ezt a projektet félbeszakította, mivel csoportokban dolgoztak, a csoport tagjai osztották meg egymás között a feladatokat ezt alsósoktól online, különösen az első hetekben nem lehetett elvárni. Nagyon sajnáljuk, mert gondosan nevelgették a babokat, és készítették a dokumentációkat (fotókat, naplókat). Köszönjük a munkát a két negyedik osztálynak, és a tanító néniknek Ivanics Istvánné Tünde néninek, és Prekopa Józsefné Marika néninek!

Papp Ferenc tanár úr vezetésével a 7.a osztályban a „Tavaszi szél vizet áraszt” projekt megvalósult.

Az ötödik és hatodik osztállyal ugyan előre nem készültünk projekttel, de azon a héten igyekeztem informatikából olyan feladatot kitalálni nekik, ami szorosan kapcsolódik a Digitális Témahéthez, és az Online tanuláshoz. A feladatuk az volt, hogy készítsenek egy plakátot, hogy hogyan élik meg az új helyzetet. Engedélyezett volt a kézzel rajzolás is, amit aztán lefotóztak, és eljuttattak hozzám.

Informatikából a felső tagozatosokhoz eljuttattam a Nemzetköz Gyermekmentő Szolgálat Saferinternet programját, illetve a prevenciós anyagok az iskola honlapjára is kikerültek, valamint a KRÉTA rendszerben is kiküldésre kerültek kiegészítve a szülőknek szóló ismertetővel. A gyermekeknek néhány kérdést feltettem ezekből az anyagokból.

A tanulók munkáinak nagy részéből készült bemutató az iskola honlapjára kikerülnek, dicséretben részesülnek.

A programot a következő tanévekben is kívánjuk folytatni.

                                  Siklódi- Tóth Gabriella informatikatanár

Fogadják szeretettel az elkészült anyagok vágatlan, cenzúrázatlan tanulói megoldásait: