Támogassa Ön is a Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítványt adója 1%-ával


KRÉTA e-Napló

KRÉTA e-Ügyintézés

Életünk napjai…

 

OPAVSZKY RÉKA

A mindig mosolygós Leányzó 4. osztályos kora óta az evezős sport rajongója. Kenu 1-esben és 2-esben is hosszú idő óta kitartó lelkesedéssel versenyez. Edzőtáborok, megyei, országos és világversenyek résztvevője. Erőfeszítéseinek eredménye számtalan arany- és ezüstérem.

Legutóbbi világversenyén – ami egy európai válogató verseny – elért hatalmas sikere kitartásának, erejének és lelkesedésének köszönhető. 14 éves kora ellenére Barcelonában I. helyen végzett holtversenyben a YOG (más néven Ifjúsági Olimpiai Játékok) európai válogató versenyén, ahol 14-15-16 éves versenyzőkkel mérte össze erejét, tudását, akik a világ minden tájáról képviselték országukat a sportolók (Üzbegisztán, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország, Csehország, Szlovákia, USA, Nagy-Britannia, Ukrajna, Lengyelország stb.)

Réka 2018. január 18-én ünnepélyes keretek között vehette át a Kolonics György Alapítvány „Jövő Reménységei” elnevezésű ösztöndíját a Duna Garden Hotelben. Az emlékezéssel egybekötött díjátadón öt utánpótláskorú kajakos és kenus versenyzőt részesítettek támogatásban. Az alapítvány az ösztöndíjjal a jövő reménységeit kívánja segíteni.

A díjakat Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke adta át. A kuratórium döntésének értelmében a pályázat 2018-as díjazottjai: Nagy Viktória (kajak), Opavszky Réka (kenu) Kiss Ádám (kajak) és Zombori Dominik (kenu). Horváth Benedek (kenu) különdíjat vehetett át.

Eredményéhez szívből gratulálunk!

 

Meseíró Pályázatunk díjazottjai

emleklap-meseiro-2 emleklap-meseiro