Támogassa Ön is a Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítványt adója 1%-ával


KRÉTA e-Napló

KRÉTA e-Ügyintézés

Húsvétváró Akadályverseny

hús 2 hús 3 hús 4 hús 5 pályázat

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon azt gondoltuk, jó lenne a lurkóknak egy kis húsvét előtti hangolódás. Ezért a Sződ Község Iskolai Oktatásáért Alapítvány megálmodott egy húsvétváró akadályversenyt.

No persze az „álom” kevés, valakinek formába is kellett önteni a terveket, ezt pedig Egri Magdolna vállalta magára. Előzetesen meghirdetésre került két pályázat, amelyre az iskolások locsolóvers, illetve tojásdekoráció kategóriákban nevezhettek. A nagy nap pedig úgy indult, hogy a díjazottak kihirdetése után megkezdődött az igazi nagy buli, a verseny. Az alsósok 6-10 fős csapatokra oszolva járták  végig a Magdi által megálmodott vicces és szórakoztató állomásokat, ahol egy-egy szülő várta őket. Legelső feladatukként elkészítettek egy-egy szép füzetet, melyet állomásról állomásra vittek. Kreatív nevekkel illették magukat, volt pl. húsvéti királyok, fekete bárányok, okostojások, vagy tojásfejek nevű csapat is.

Az állomásokon aztán izgalmas és vicces feladatokon bizonyították ügyességüket. Megmutathatták milyen jól tudnak zsákban futni, gólyalábazni, vízipisztollyal célba lőni… és még lehetne sorolni. A lelkes alsósok mellett mindenképpen említést és dicséretet érdemelnek azok a felsős diákok, akik vállalták, hogy egy-egy kis csapatot „pátyolgatnak”, segítve őket pl. az úttesten való átkelésben, hiszen a feladatok jó részét a focipálya melletti területen kellett megoldaniuk. A nagyok kiválóan, felelősségteljesen álltak helyt, köszönet érte!

Dinka Ági segítségével a buli végén még egy remek kézműveskedéssel is zárhatták a napot. Ám ha véletlenül mégsem sikerült mindenkinek rögvest odajutni az utolsó állomáshoz, nem kellett unatkoznia, hiszen Mika bácsi addig is zenével, énekkel szórakoztatta a vidám társaságot.

Jó kis buli kerekedett, ahonnan senki sem távozott üres kézzel.

 

Barabás Beáta

Sződ Község Iskolai Oktatásáért Közalapítvány